avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
22971
post-template-default,single,single-post,postid-22971,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Xarxes socials per a empreses: com triar la més adient?

Xarxes socials per a empreses: com triar la més adient?

Per Anna Cabanillas

Imaginar una bona estratègia de comunicació per una empresa sense incloure en ella l’ús de xarxes socials és impensable avui dia. Amb tot, en els últims anys hem assistit a una sobreexposició de les empreses en xarxes socials que no els aporta visibilitat i, per contra, sí un elevada inversió de recursos econòmics, temps i energia.

El resultat? Desenes de comptes de Twitter, LinkedIn o Youtube sense actualitzar des de fa mesos, que, en comptes d’ajudar a comunicar, donen una mala reputació digital a aquestes empreses.

Però és necessari tenir presència a totes les xarxes socials? La resposta és senzilla. Com en la majoria de camps, en el camp dels mitjans socials, a vegades, menys és més. És millor treballar dues xarxes socials interessants pel teu públic i producte/servei a fons, amb una bona estratègia comunicativa, que tenir presència a totes però sense oferir un contingut interessant per a la teva audiència.

Les xarxes socials més utilitzades

Segons el darrer estudi llançat per Digital 2020 Global Digital Overview realitzat per les empreses We Are Social i Hootsuite, Facebook continua mantenint-se com la xarxa social amb major nombre de perfils al món, amb gairebé 2.400 milions d’usuaris actius mensuals a principis d’aquest any. El segueixen Youtube, amb 2000 milions d’usuaris, Whatsapp (1600) Instagram (1000), LinkedIn (663), Twitter (340) i Pinterest (322).

Però, més enllà de tenir en compte el volum de seguidors, també és interessant saber quin és el perfil de l’audiència de cada xarxa social i quin tipus de continguts es consulta en cadascuna d’elles. Per exemple, a priori, una companyia d’assegurances tindrà bastant més engagement a una xarxa com Facebook o LinkedIn, amb un perfil de seguidors més sènior, mentre que una empresa de gelats vegans o una marca de moda low-cost podrà tenir més recorregut a una xarxa més visual i juvenil com Instagram.

Així, per a saber quines xarxes socials et convé incloure a la teva estratègia és primordial definir molt bé a qui et dirigeixes (buyer-persona) i quins són els seus hàbits digitals. I és que, si vols aconseguir resultats amb la teva estratègia de Social Media, els teus esforços han d’anar encarats a aconseguir que el conjunt de la teva audiència vegi els teus continguts i, sobretot, tingui interés en ells.